fbpx

Over ons

Brabant-Kachels is een dynamisch bedrijf wat staat voor warmte en sfeer in uw huis en tuin. Is het voor een moderne, klassieke of eigentijdse houtkachel, bij Brabant-Kachels vindt u voor elk wat wils. Wij zijn gespecialiseerd in Hoog Rendement Houtkachels, Pelletkachels, Pelletketels, Outdoor en Gashaarden en zijn gevestigd in het gezellige dorp Veldhoven. In onze sfeervolle showroom kunt u ons assortiment bezichtigen terwijl we onder het genot van een lekker kopje koffie u ook een juist advies uit kunnen brengen. Brabant-Kachels levert niet alleen de juiste kachel maar ook advies en service staan bij ons hoog in het vaandel. 

Onze Producten

Onze gehele collectie houtkachels is van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor binnenshuis of voor buiten onder de overkapping of veranda. Een groot aantal van onze houtkachels zijn ook leverbaar met een CV-aansluiting welke eenvoudig zijn te combineren d.m.v. een pompgroep met uw bestaande CV-installatie/zonneboiler waardoor u doormiddel van uw CV-houtkachels ook de slaapkamer, badkamer of de gehele woning kunt verwarmen. Uw bestaande CV-installatie zal pas gaan branden wanneer de CV-houtkachel niet voldoende word gestookt.

Kostenbesparing en het milieu

Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 1800 m³ aardgas per jaar, waarvan 75% verbruikt wordt door uw CV-installatie, d.w.z. 1350 m³ per jaar x € 0,65 = € 877,50. Eén m³ gas levert 8,8 kWh aan energie, één kilo hout levert ongeveer 4 kWh aan energie. Voor iedere m³ gas heeft u dus 2,2 kg hout nodig. Het gewicht van één m³ hout hangt af van de houtsoort. Eén m³ hout met een vochtpercentage van 15% weegt 450 tot 770 kg. U heeft dus circa 4-5 m³ hout nodig. Op de bekende advertentiewebsites kun ja al snel 5 m³ haardhout vinden voor € 35,- per m³ (incl. thuisbezorging), dus per jaar voor zo’n € 175,- i.p.v. € 877,50, dat geeft een kostenbesparing van € 702,50. Niet alleen de kostenbesparing is belangrijk maar ook de goede bijdrage aan het milieu telt hierbij mee.

Al onze houtkachels zijn voorzien van een CE-keurmerk, en de meeste voldoen ook aan het strenge Duitse DIN plus, BlmSchV of EN 13240, dit voor o.a. een hoog rendement, veiligheid en lage uitstoot.

Hoog Rendement houtkachels branden MILIEUNEUTRAAL, omdat de vrijkomende hoeveelheid CO² gelijk is aan wat bomen aan CO² opnemen.

GOED VOOR HET MILIEU EN UW PORTEMONNEE.

 CE-keurmerk         DIN-plus         BlmSchV         EN 13240

Onze inkoop capaciteiten zijn vele malen groter dan we kunnen laten zien op onze website dus als u hier niet kan vinden wat u zoekt, vraag het ons en wij zullen ons best doen om de juiste houtkachel/zonneboiler voor u te verkrijgen om toch aan uw verwachting te voldoen. Vaak gaat dit wel op bestelling en is er enige wachtijd te verwachten.

Naar wens kunt u natuurlijk ook gebruik maken van onze vakkundige installatieservice.

Voor meer informatie over onze producten, neem vlug een kijkje op deze website en graag tot ziens in onze showroom.

Download hier onze leverings-, / garantievoorwaarden. (PDF)

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in een kachel en bent u benieuwd wat het zal gaan kosten? Vul onderstaand offerteformulier dan zo compleet mogelijk in en wij proberen u binnen 48 uur een passende offerte te sturen.

Let op! De eindprijs is slechts een richtprijs. Mogelijk hebben wij extra informatie of een locatie bezoek nodig om de definitieve offerte op te stellen.

Uw gegevens
Product gegevens
Geef ons aub zoveel mogelijk informatie over uw wensen en de locatie/plaatsing van de kachel.
Met foto's van de plek waar de kachel en het rookgaskanaal (binnen of buiten) moet komen te staan, kunnen wij beter een offerte opstellen.

Filter

Prijs
044.468
Brandstof
Vuurzicht
Merk
Open chat
Heeft u vragen?
Hallo 👋🏼
Kunnen wij u ergens mee helpen?